Alarmni sustavi

Sustavi za zaštitu od provale i prepada – sustavi protuprovale

Alarmni sustavi (sustavi protuprovale) služe za odbijanje, osujećivanje i otkrivanje provale i pokušaja provale u štićeni objekt. Alarmni sustavi koncipirani su na način da svojim detektorima (pokreta, magnetnim detektorima za vrata, IC barijerama i sl.) štite prostor te da u štićenom prostoru otkriju svako neovlašteno kretanje te da alarmiraju sustav putem vrlo glasnih sirena i/ili slanjem reporta o alarmu bilo telefonom ili putem interneta. Alarmni sustavi ugrađuju se u sve vrste objekata bez obzira na veličinu od najmanjih alarmnih sustava za garsonjeru ili kiosk do mega sustava za tvornička postrojenje ili shoponig centar

Kome se isplati ugraditi alarmni sustav?

Zapravo ne postoji nitko kome se ne isplati ugraditi alarmni sustav u objekt u kojem živi, stvara ili se u njemu samo odmara. Čak i za najskromnije prostore malih površina i bez ikakvih vrijednosti postoje adekvatni i vrlo pristupačni alarmni sustavi koji svakako koštaju manje nego šteta koja nastane pri prosječnoj provali čak i pod uvjetom da ništa nije otuđeno, dakle, računajući samo štetu na provaljenim vratima ili prozoru. Alarmni sustav je jedino pravo i bazično osiguranje od provale. Dobra brava, protuprovalna vrata, senzorski reflektori, rolete na prozorima pa čak i rešetke samo su dobra i poželjna nadogradnja na alarmni protuprovalni sustav ali nikako i sama po sebi dovoljna zaštita. Npr. staviti nekoliko reflektorskih lampi pred kuću koje će se paliti kada se natko kreće po dvorištu je odlična stvar. Međutim te lampe reagiraju potpuno jednako kada se po dvorištu kreće vlasnik objekta ili provalnik. Protuprovalni alarmni sustav ne. Alarmni sustav će otkriti uljeza jer ga on ne može deaktivirati. Alarmni sustavi, montirani od strane stručnjaka i redovito održavani jedina su prava zaštita od provale u vaš prostor.

VISONIC POWERMAX COMPLETE SISTEM (POTPUNO BEZICAN)

Kvalitetna i pouzdana bežična rješenja proptuprovalnih alarmnih sustava.
Visonic protuprovalni alarmni sustavi koncipirani su tako da uz minimalan trošak pružaju vrhunsku sigurnost i pouzdanost u radu.

U mogućnosti smo ponuditi sve vrste sustava i komponenti protuprovalniha alarmnih sustava bazirane na bežičnoj PowerCode i PowerG tehnoligiji. Uz pouzdane i ekonomične bežične protuprovalne centrale preko klasičnih detektora pokreta i detektora otvaranja vrata ili prozora nudimo još cijelu lepezu raznih detektora (unutarnjih i vanjskih), daljinskih upravljača, detektora dima, poplave i slično. Sve komponente Visonic protuprovalnih akarmnih sustava isporučujemo u dvije radne frekvencije: 433 ili 868 MHz

1. Alarmna centrala PowerMax Complete.

Bežična protuprovalna alarmna centrala s dvosmjernom komunikacijom na 868 MHz, ugrađena LCD tipkovnica s alfanumeričkim porukama i glasovnim vodičem na hrvatskom jeziku. Podržava: 28 bežičnih zona + 2 žičane zone - 3 particije, 8 daljinskih upravljača, 8 LED tipkovnica (1-way), 2 LCD tipkovnice (2-way).

Bežična protuprovalna alarmna centrala PowerMax Complete ima ograđen glasovni vodič kroz izbornik i glasovnu notifikaciju statusa sustava s porukama na hrvatskom jeziku, podržava do 28 programibilnih bežičnih zona (+ 2 žičane) i 8 daljinskih upravljača (1-way i 2-way), podržava do 2 LCD tipkovnice MKP-150 s dvosmjernom i do 8 LED tipkovnica s jednosmjernom bežičnom komunikacijom, podržava do 2 sirene s dvosmjernom bežičnom komunikacijom za unutarnju (MCS-720) ili vanjsku (MCS-730) montažu.

Protuprovalna alarmna centrala PowerMax Complete ima mogućnost za do 8 korisničkih šifri za upravljanje sustavom, omogućena je programska sekcija za automatsko prijavljivanje bežičnih detektora i daljinskih upravljača, dojava događaja na 2 telefonska broja DC-a i 4 privatna telefonska broja; formati uključuju SIA, CONTACT ID i privatni poziv (glasovne poruke).

Urgađena je glasovna dojava događaja na privatni telefonski broj uz mogućnost dvosmjerne audio komunikacije - poziv u hitnosti, tajno slušanje ili audio verifikacija alarmnog događaja

Posebne značajke:

LED signalizacija statusa alarmnog sustava
Interna zujalica 85 dB
Moderan i lijep design
upravljanje sustavom SMS narednama putem opcijskog GSM modula (GSM-350) i DTMF naredbama
potpuni nadzor sustava (zone, telefonska linija, akumulator, AC napajanje...)
omogućena alternativna GSM/GPRS i IP komunikacija (plug-in moduli:GSM-350 i PoweLink 2)
 

2. DALJINSKI UPRAVLJAČ MCT 234(JEDNOSMJERNI)

aljinski upravljač kompatibilan sa PowerMax bežičnim alarmnim centralama, 4 programibilne funkcijske tipke.

MCT-234 je daljinski upravljač za PowerMax protuprovalne bežične alarmne sustave sa jednosmjernom komunikacijom koji ima četiri funkcijske tipke za upravljanje sustavom ili pridruženom particijom (uključenje, isključenje, upravljanje PGM izlazom)

LED signalizacija i dojava niskog napona baterije osigurava pouzdan rado a izvedba kućišta sa uvučenim tipkama sprječava nehotično aktiviranje funkcijske tipke

 

3. DALJINSKI UPRAVLJAČ MCT 237 (dvosmjerni)

Daljinski upravljač s dvosmjernom komunikacijom za PowerMax bežične alarmne centrale, 4 funkcijske + 2 programibilne tipke, LCD zaslon za prikaz statusa sustava.

 

4. Bežični detektor pokreta.

Bežični PIR detektor pokreta neosjetljiv na kućne ljubimce do 38 kg kompatibilan s PowerMax protuprovalim bežičnim alarmnim sustavima na 433 ili 868 MHz, domet 15 m

NEXT K9 85 MCW je bežični detektor pokreta dometa 15 m x 15 m (90°) sa kvalitetnim dualnim PIR elementom, neosjetljiv na kućne ljubimce težine do 38 kg (prema TSI -Target Specific Imaging), posjeduje napredni algoritam za eliminaciju lažnih alarma (True Motion Recognition) a ima ugrađen i sustav za podešavanje osjetljivosti te LED signalizaciju.

Preporučena visina montaže za NEXT K9 85 MCW je 1,8 - 2,4 m. Omogućen je potpuni nadzor uz signalizaciju alarma, tampera, greške baterije i greške detektora (gubitak nadzora), privremeno isključenje detektora u funkciji uštede energije (2 minute nakon detekcije)

Stupanj sigurnosti: Grade 2 (EN 50131-1)

Svi detektori iz Visonic PowerMax serije protuprovalne opreme izrađeni su od visokokvalitetnih materijala te su u praksi testirani i konstantno poboljšavani kao bi se postigla maksimalna funkcionalnost u prtuprovalnim sustavima. Protuprovalni detektori iz PowerMax serije odlikuju se vrlo visokom sigurmošću i izuzetno malim postotkom greške koja je na razini 5 promila pa je tako broj lažnih alarma zanemariv.

 

5. Protuprovalni detektor za vanjsku montažu

Bežični Octa-Quad PIR detektor pokreta s anti-masking funkcijom za vanjsku montažu kompatibilan sa PowerMax alarmnim centralama, domet 12 m.

TOWER 20AM MCW protuprovalni bežični digitalni detektor pokreta dometa 18 m (90°) sa dualnim PIR elementom u anti-vandal izvedbi optike detektora (V-slot). Ugrađen napredni algoritam za eliminaciju lažnih alarma (True Motion Recognition) te patentirana zrcalna optika od obsidijana (crni kristal); anti-vandal patentirana izvedba (V-slot). Podešavanje postavki putem kratkospojnika: osjetljivost, LED signalizacija. Preporućena visina montaže 1,5 - 3,0 m. Potpuni nadzor uz signalizaciju alarma, tampera, greške baterije i greške detektora (gubitak nadzora) , privremeno isključenje detektora u funkciji uštede energije (2 minute nakon detekcije).

stupanj sigurnosti: Grade 2 (EN 50131-1)

Zidna montaža: podešavanje kuta 0° do - 5° okomito i +/- 45° vodoravno

Svi detektori iz Visonic PowerMax serije protuprovalne opreme izrađeni su od visokokvalitetnih materijala te su u praksi testirani i konstantno poboljšavani kao bi se postigla maksimalna funkcionalnost u prtuprovalnim sustavima. Protuprovalni detektori iz PowerMax serije odlikuju se vrlo visokom sigurmošću i izuzetno malim postotkom greške koja je na razini 5 promila pa je tako broj lažnih alarma zanemariv.

 

6. Stropni detektor pokreta

Bežični digitalni detektor pokreta s dualnim PIR elementom za stropnu montažu kompatibilan s PowerMax bežičnim alarmnim protuprovalnim sustavima, pokrivanje promjera 7,3 - 10,8 m (360°).

DISC MCW ima ugrađen dualni PIR element sa pokrivanjem 7,3 - 10,8 m (360°) te napredni algoritam za eliminaciju lažnih alarma (True Motion Recognition) i omogućeno podešavanje osjetljivosti (pulse counter) ugrađena LED signalizacija olakšava montažu i ugađanje.

Preporupena visina montaže je 2,4 - 3,6 m

Svi detektori iz Visonic PowerMax serije protuprovalne opreme izrađeni su od visokokvalitetnih materijala te su u praksi testirani i konstantno poboljšavani kao bi se postigla maksimalna funkcionalnost u prtuprovalnim sustavima. Protuprovalni detektori iz PowerMax serije odlikuju se vrlo visokom sigurmošću i izuzetno malim postotkom greške koja je na razini 5 promila pa je tako broj lažnih alarma zanemariv

 

TAKOĐER POSTOJI JOŠ PIR DETEKTORA KOJE NISMO NAVELI ALI UKOLKO STE ZAINTERESIRANI OBRATITE NAM SE SA POVJERENJEM!!!

7. Bežični magnetski kontakt kompatibilan sa PowerMax bežičnim alarmnim centralama na
Bežični magnetski kontakt za vrata/prozor s dodatnim ulazom za vanjski NC/EOL kontakt (dodatni detektor) kompatibilan sa PowerMax bežičnim alarmnim centralama na 433 ili 868 MHz

Namjena ovoga detektora je štićenje vrata i / ili proora od nasilnog otvaranja.

Svi detektori iz Visonic PowerMax serije protuprovalne opreme izrađeni su od visokokvalitetnih materijala te su u praksi testirani i konstantno poboljšavani kao bi se postigla maksimalna funkcionalnost u prtuprovalnim sustavima. Protuprovalni detektori iz PowerMax serije odlikuju se vrlo visokom sigurmošću i izuzetno malim postotkom greške koja je na razini 5 promila pa je tako broj lažnih alarma zanemariv.

 

8. Bežični detektor vibracija ili udarca kompatibilan sa PowerMax bežičnim alarmnim centralama

MCT-303 šok senzor može raditi kao jednostruki ili dvostruki bežični protuprovalni detektor a namjenjen za osiguravanje i zaštitu perimetra (vrata, prozora, zidova, izloga i slično).

MCT-303 detektor ima dva moda rada. 1. šok-senzor koji digitalno detektira utjecaje na vanjskoj površini (udarci, vibracije), 2. Istovremeno magnetni kontakt može biti upotrebljen za nadzor i detektiranje otvaranja vrata ili prozora. Svaki od tih signala se koristi za aktiviranje PowerMax protuprovalnog sustava. Detektor je šifriran s dva posebna identifikacijska PowerCode koda. Ti kodovi su zapisani u PowerMax sustavu kao jedna ili kao dvije zone za identificiranje detektora u sustavu protuprovale..

Svi detektori iz Visonic PowerMax serije protuprovalne opreme izrađeni su od visokokvalitetnih materijala te su u praksi testirani i konstantno poboljšavani kao bi se postigla maksimalna funkcionalnost u prtuprovalnim sustavima. Protuprovalni detektori iz PowerMax serije odlikuju se vrlo visokom sigurmošću i izuzetno malim postotkom greške koja je na razini 5 promila pa je tako broj lažnih alarma zanemariv.

 

9. Bežični mikrofonski detektor loma stakla kompatibilan s PowerMax bežičnim alarmnim centralama

Svi detektori iz Visonic PowerMax serije protuprovalne opreme izrađeni su od visokokvalitetnih materijala te su u praksi testirani i konstantno poboljšavani kao bi se postigla maksimalna funkcionalnost u prtuprovalnim sustavima. Protuprovalni detektori iz PowerMax serije odlikuju se vrlo visokom sigurmošću i izuzetno malim postotkom greške koja je na razini 5 promila pa je tako broj lažnih alarma zanemariv.

 

10. Bežični optički detektor dima kompatibilan sa PowerMax bežičnim alarmnim centralama, ugrađena zujalica jakosti 85 dB

Svi detektori iz Visonic PowerMax serije protuprovalne opreme izrađeni su od visokokvalitetnih materijala te su u praksi testirani i konstantno poboljšavani kao bi se postigla maksimalna funkcionalnost u prtuprovalnim sustavima. Protuprovalni detektori iz PowerMax serije odlikuju se vrlo visokom sigurmošću i izuzetno malim postotkom greške koja je na razini 5 promila pa je tako broj lažnih alarma zanemariv.

 

11. Bežični optički detektor plina kompatibilan sa PowerMax bežičnim alarmnim centralama, ugrađena zujalica jakosti 85 dB

Svi detektori iz Visonic PowerMax serije protuprovalne opreme izrađeni su od visokokvalitetnih materijala te su u praksi testirani i konstantno poboljšavani kao bi se postigla maksimalna funkcionalnost u prtuprovalnim sustavima. Protuprovalni detektori iz PowerMax serije odlikuju se vrlo visokom sigurmošću i izuzetno malim postotkom greške koja je na razini 5 promila pa je tako broj lažnih alarma zanemariv.

 

12. Bežični optički detektor ugljučnog monoksida kompatibilan sa PowerMax bežičnim alarmnim centralama, ugrađena zujalica jakosti 85 dB

Svi detektori iz Visonic PowerMax serije protuprovalne opreme izrađeni su od visokokvalitetnih materijala te su u praksi testirani i konstantno poboljšavani kao bi se postigla maksimalna funkcionalnost u prtuprovalnim sustavima. Protuprovalni detektori iz PowerMax serije odlikuju se vrlo visokom sigurmošću i izuzetno malim postotkom greške koja je na razini 5 promila pa je tako broj lažnih alarma zanemariv.

 

13. Detektor izljeva vode za PowerMax sustave
Bežični detektor vlage kompatibilan sa PowerMax bežičnim alarmnim sustavima

MCT-550 bežični detektor poplave za jednostavnu instalaciju ,predviđen za montažu u prostorijama gdje su mogući izljevi vode. Najčešće se koristi u prostorijama kao što su kupaonica, WC, kuhinja i podrum.

Svi detektori iz Visonic PowerMax serije protuprovalne opreme izrađeni su od visokokvalitetnih materijala te su u praksi testirani i konstantno poboljšavani kao bi se postigla maksimalna funkcionalnost u prtuprovalnim sustavima. Protuprovalni detektori iz PowerMax serije odlikuju se vrlo visokom sigurmošću i izuzetno malim postotkom greške koja je na razini 5 promila pa je tako broj lažnih alarma zanemariv.

 

14. Bežična sirena za Powermax sustave

Bežična sirena s dvosmjernom komunikacijom kompatibilna s PoweMax bežičnim alarmnim centralama, ugrađena plava ili narandžasta bljeskalica, za vanjsku montažu

MCS-710 je bežična sirena s dvosmjernom komunikacijom za PowerMax bežične protuprovalne alarmne sustave sa jačinom zvučnog izlaza 109 dB i sa različitom zvučnom signalizacijom provalnog i požarnog alarma. Ugrađena funkcija: signalizacija uključenja/isključenja sustava (squawk). Izvedba s LED bljeskalicom visokog intenziteta lokalna test tipka,tamper prednjeg i stražnjeg poklopca. MCS-710 ima potpuni nadzor uz signalizaciju alarma, tampera, greške baterije i greške sirene (gubitak nadzora).

MCS-710 namjenjena za vanjsku montažu.

Stupanj sigurnosti: Grade 2 (EN 50131-1)

 

15. Bežična sirena za Powermax sustave

Bežična sirena s dvosmjernom komunikacijom kompatibilna s PoweMax bežičnim alarmnim centralama, za unutarnju montažu

MCS-720 je bežična sirena s dvosmjernom komunikacijom za PowerMax bežične protuprovalne alarmne sustave sa jačinom zvučnog izlaza 95 dB i sa različitom zvučnom signalizacijom provalnog i požarnog alarma. Ugrađena funkcija: signalizacija uključenja/isključenja sustava (squawk). Izvedba s LED bljeskalicom visokog intenziteta lokalna test tipka,tamper prednjeg i stražnjeg poklopca. MCS-720 ima potpuni nadzor uz signalizaciju alarma, tampera, greške baterije i greške sirene (gubitak nadzora).

MCS-720 namjenjena za unutarnju montažu.

Stupanj sigurnosti: Grade 2 (EN 50131-1)